FØDEVAREPRODUKTION I SMUKKE OMGIVELSER
Palsgaard: En verden af plantebaserede emulgatorer
Når du besøger Palsgaard Gods og Palsgaard Slotspark er det svært at overse en anden beboer på matriklen.
I mere end 100 år har Palsgaard A/S dedikeret sig til at udvikle og levere plantebaserede emulgatorer til fødevarer. Og ligesom emulgatorer, er vi stolte over at kunne sige, at vi spiller en lille, men afgørende rolle i at levere lækre fødevarer til en voksende befolkning. Vi tilbyder også vores ansvarligt producerede, skræddersyede løsninger til non-food markeder såsom polymerer og personlig pleje.
Drevet af innovation og ekspertise
Lige siden vores grundlægger, godsejer Einar Viggo Schou opfandt den plantebaserede fødevare-emulgator tilbage i 1917, har en entreprenant ånd drevet alt, hvad vi laver. Med et globalt netværk af syv applikationscentre står vores team af dedikerede fødevareeksperter klar til at hjælpe den internationale fødevareindustri med at udforske nye trends. Ved at udnytte deres dybe forståelse af emulgatorer driver de konstant innovation og skaber nye muligheder for fødevareproducenter verden over.
Vores søsterselskab Nexus, som specialiserer i forskning og udvikling af emulgatorer, spiller en vital rolle i denne proces. Nexus har en høj grad af videnskabelig frihed, hvilket giver forskerne mulighed for at udvide grænserne for emulgator-teknologi. Dette sikrer en jævn strøm af innovative løsninger til gavn for Palsgaard og vores aktiviteter.
Emulgatorer gør det muligt at blande ellers uforenelige ingredienser som vand, olie og luft. Selvom de kun udgør en brøkdel af det færdige produkt, har de en enorm indflydelse på dets kvalitet. De giver producenter af bagværk, konfekture, mejeriprodukter, is og plantebaserede fødevarer mulighed for at skabe stabile emulsioner, forhindre udsivning af olie og kontrollere viskositet og luftighed.
Dette resulterer i lækre fødevarer som bløde kager, perfekt formede chokolader og lækker flødeskum. Kombineret med stabilisatorer hjælper emulgatorer også med at forbedre stabiliteten, mundfølelsen og teksturen af is, mejeriprodukter og plantebaserede alternativer. Derudover bidrager emulgatorer til forlænget holdbarhed, reduceret ressourceforbrug, færre e-numre, mindre fedt, salt og sukker og færre allergener.
Engageret i ansvarlighed
Længe før CSR og ESG blev et begreb, etablerede Palsgaard en kultur for ansvarlighed, loyalitet og respekt. Vi tager os af vores medarbejdere, lokalsamfund og stræber efter at gøre Palsgaard til et attraktivt arbejdssted.
Vi er ambitiøse og arbejder konstant på at forbedre os. Fra ansvarligt indkøb til reduktion af energiforbrug og CO2-udledning er vi aktivt involveret i at tackle samfundsudfordringer som madspild, fødevaresikkerhed og fødevaremangel. Vi har været medlem af RSPO siden 2008 og tilbyder alle palmebaserede fødevareemulgatorer med RSPO SG-certificering.
Mere end mad
Vores dobbeltvirkende emulgatorer fungerer også som plantebaserede ingredienser til personlig pleje og som additiver til plast, hvor de fungerer som effektive, sikre og bæredygtige alternativer til konventionel additivkemi. Ved at give antistatiske og anti-dug egenskaber hjælper de ikke kun med at holde fødevareemballagen ren og attraktiv, men holder også maden frisk i længere tid og hjælper med at reducere madspild.
Palsgaard er ejet af Schou-Fondet og har tæt på 700 medarbejdere i 17 lande samt seks fabrikker på fire kontinenter. Vi omsatte for 300 millioner EUR (2,3 milliarder DKK) i 2023.
Lyder det interessant?